28.1.11

Benim Kokolojim...

Eğlenceli gelmiştir kokoloji bana hep. Bende kendi sorumu yaratayım dedim kendimce. İnşallah doğru yorumlayıp, hoşunuza gidecek bir kıvama sokmuşumdur insan analizlerimi.

SORU: Hayatta her zaman karşı karşıya kaldığınız seçimlerden birine bakıyorsunuz yine. Bir tarafta sonucunun kötü olacağına inandığınız bir seçenek, diğer tarafta ise daha önce seçtiğiniz ve sonucunda kötü şeyler tecrübe ettiğiniz bir seçenek. Aşağıdakilerden hangisini yapardınız?

1 Daha önce seçtiğim yolu seçip, önceden yaptığım şeylerin aynısını yapardım.
2 Daha önce seçtiğim yolu seçip, farklı bir tutumla, yaşayacağım şeyleri kötüden iyiye çevirmeye çalışırdım.
3 Sonucunun kötü olacağına inansam da, daha önce seçmediğim yolu seçerdim.

Seçtiğiniz şıkkın tahmini sebepleri;

1 Daha önce seçtiğim yolu seçip, önceden yaptığım şeylerin aynısını yapardım: Hayattan hiçbir beklentiniz yok. Monoton, sıkıcı ve olağan şekilde geçiyor günleriniz. Bunun acınası bir şey olmasına rağmen siz azimle günlerinizi boş geçirip psikolojinizi bozuyorsunuz. Yakında depresyona gireceksiniz haberiniz olsun. Size bunları söylemem hiçbir şey değiştirmiyor çünkü siz her zamanki boş kafayla okuyorsunuz bu yazıyı. Umarım ki ana fikri anlamışsınızdır. Neyse…

2 Daha önce seçtiğim yolu seçip, farklı bir tutumla, yaşayacağım şeyleri kötüden iyiye çevirmeye çalışırdım: Girişimcilik ve çekingenlik. İkisinden de eşit şekilde bulunmakta sizde. Çok fazla yeniliğe açık değilsiniz ama yine de elinizde değiştirme olanağı olan küçük şeyleri değiştirme çabası içerisindesiniz. Sürprizleri sevmiyorsunuz. Çünkü bu cevabı seçerek, her şeyi daha önceden bildiğiniz yolu seçtiğinizi gösterdiniz. Karşınıza çıkacak şeylere hazırlıklı olmak istiyorsunuz. Bunda bir sakınca yok ama hazırlıksız yakalanırsanız neler yapacağınızı bir düşünmekte fayda var…

3 Sonucunun kötü olacağına inansam da, daha önce seçmediğim yolu seçerdim: Daha önce seçmediğim yolu seçerdim diyerek büyük bir cesaret örneği gösterdiniz. Karşınıza ne çıkarsa çıksın hazırlıklısınız. Sonucunda kötü bir şey olacağından şüphelenseniz de, korkusuz ve emin adımlarla hedefinize doğru ilerliyorsunuz. Yeni şeyleri denemekten rahatsız olmuyorsunuz. Biraz maymun iştahlı olabilirsiniz gibi geldi bana (küçük bir ihtimal olsa da). Hayatınızı monoton bir şekilde yaşamıyorsunuz. Kendinize yeni heyecanlar bulmayı biliyorsunuz.

Sen yukarıdakilerden hangisini seçerdin diye sorsanız, ona cevabım çok basit.
4 Hiçbirini seçmezdim.
Hepsi olanak olarak kalsın diye…

3 yorum:

  1. Ama hicbirini secmeyerek aslinda birinci şıkkı secmis olmuyor musun? :)

    YanıtlaSil
  2. bir şey yapmıyor gibi görünüyorum farkındayım. ama aslında seçmeyerek bütün seçeneklerimi ulaşılabilir kılıyorum kendimce. bir şey seçtiğimde diğerinin elimden kayıp gitmesine göz yumamam diye. spontane davranma mantığı sanki biraz aslında =)

    YanıtlaSil